پنج شنبه 12 / 12 / 1392برچسب:, :: 12:18 ::  نويسنده : ahmad & saman

سنسور فشار چیست؟

 

 

سنسور فشار عموما فشار گاز یا مایع را اندازه می گیرد. فشار به اصطلاح نیروی لازم برای جلوگیری از پخش شدن مایع است و معمولاً به صورت نیرو بر سطح تعریف می شود. سنسور فشار معمولاً به صورت مبدل کار می‌کند و سیگنالی تابع اثر فشار تولید می کند. برای این منظور می توان سیگنال الکتریکی در نظر گرفت. سنسورهای فشار روزانه برای کنترل و مانیتورینگ هزاران کاربرد استفاده می شوند. سنسورهای فشار می توانند به طور غیر مستقیم برای اندازه گیری سایر متغیرها استفاده شوند.

 

برای مثال: دبی سیال/ گاز، سرعت، سطح مایع و ارتفاع از این متغیرها هستند. به سنسورهای فشار، مبدلهای فشار، ترنسمیتر فشار، فرستنده فشار، نشاندهنده فشار، پیزومتر و مانومتر و ... نیز گفته می شود. سنسورهای فشار از نظر تکنولوژی، طراحی، عملکرد، کاربرد و قیمت باهم متفاوت هستند. با یک تخمین محافظه کارانه می توان گفت بیش از ۵۰ تکنولوژی و حداقل ۳۰۰ شرکت در سراسر جهان سازنده سنسور فشار هستند. هم چنین طبقه ای از سنسورهای فشار وجود دارند که برای اندازه گیری حالت پویای تغییرات سریع در فشار طراحی شده اند. مثالی از کاربرد این نوع سنسور را می توان در اندازه گیری فشار احتراق سیلندر موتور و یا گاز توربین مشاهده کرد. این سنسورها به طور عمده از مواد پیزوالکتریک مانند کوارتز ساخته شده اند. بعضی از سنسورهای فشار مانند آنچه در دوربین‌های کنترل ترافیک دیده می شود، به صورت باینری (دودویی) و خاموش/ روشن کار می کنند. برای مثال وقتی فشاری به سنسور فشار اعمال می شود، سنسور یک مدار الکتریکی را قطع یا وصل می کند. این سنسورها به سوئیچ فشار معروف هستند.

 

برای مشاهده ی متن کامل، لطفا" به ادامه مطلب بروید...

 



ادامه مطلب ...


یک شنبه 3 / 12 / 1392برچسب:, :: 20:23 ::  نويسنده : ahmad & saman

ساخت لپ تاپی که در قسمت پایین هم دارای نمایشگر باشد جزو ایده های قدیمی بوده که طی سال گذشته توسط چند شرکت به صورت آزمایشی یا در تعداد محدود تبدیل به واقعیت شده است و حالا نوبت ایسر رسیده که این ایده را تبدیل به یک محصول تجاری واقعی بکند. ‏شاید بهتر باشد آن را یک تبلت دو نمایشگره بنامیم در هر صورت این کامپیوتر با دو نمایشگر ۱۴ اینچی و پردازشگر Core i5 به همراه ویندوز ۷ از ماه دیگر در بازار خواهد بود. ‏

محافظ نمایشگرهای Iconia از نوع شیشه گوریلا است. بنابراین نباید نگران آسیب پذیری اش باشید و از مولتی تاچ به خوبی پشتیبانی می کند. حالا قسمت پایین لپ تاپ به جای یک کیبرد معمولی طیف گسترده ای از کارها را برایتان انجام میدهد و البته در مواقع لازم کیبرد هم هست! ایسر قیمت نسبتا مناسبی هم برایش انتخاب کرده است. می توانید آن را با ۱۲۰۰ دلار داشته باشید.



یک شنبه 27 / 11 / 1392برچسب:, :: 20:4 ::  نويسنده : ahmad & saman

استاد ایرانی دانشگاه Maine آمریکا با ابداع فناوری بی سابقه "سیستمهای ارتباطاتی حسگر بی سیم و بدون باتری" امیدهای دیرینه ناسا در عملیاتی شدن ایده استفاده از حسگرهای بدون نیاز به باتری در اعماق فضا را محقق می سازد.
آژانس فضانوردی آمریکا (ناسا) مقدمات انجام ماموریتی بی سیم در فضا را فراهم می کند و در این میان به نظر می رسد ایده استثنایی دکتر علی عابدی از دانشگاه University of Maine آمریکا این ماموریت تاریخی را امکانپذیر سازد.
علی عابدی استادیار مهندسی رایانه و برق دانشگاه University of Maine هم اکنون در حال کار بر روی سیستم جدید ارتباطاتی حسگر بدون سیم و باتری است که به گفته وی می تواند در محیطهای سختی نظیر اعماق فضا و جایی که حسگرهای باتریدار نصب شده در شاتلهای فضایی از کار می افتند، به خوبی عمل کند.
دکتر عابدی در این خصوص گفت : این حسگرهای جدید می توانند به عنوان ناظرانی در درون موتور شاتلها و همچنین به هنگام فرودشان به جو زمین عمل کنند.
وی معتقد است این سیستمهای جدید به ناسا این امکان را خواهد داد تا حجم قابل توجهی از سیم، کابل و ارتباط دهنده هایی را که وزن زیادی داشته و فضای قابل توجهی نیز اشغال می کنند از چرخه حذف کند.
همچنین با استفاده از این فناوری نوین ضمن کاهش هزینه ها، درصورتی که ماموریت فضایی با شکست همراه شود ضررچندانی برجای نمی ماند.
پروژه این محقق ایرانی به جهت کاربردی بودن و ارزش بالای عملیاتی در ماموریتهای آتی ناسا مورد حمایت کمک ۳۶۰ هزار دلاری این آژانس فضایی در مدت سه سال قرار گرفته است.

 

برای مشاهده ی متن کامل، لطفا" به ادامه مطلب بروید...



ادامه مطلب ...


یک شنبه 26 / 11 / 1392برچسب:, :: 20:1 ::  نويسنده : ahmad & saman

اینکه بتوانیم همیشه در زیر آسمان، در فضای باز باشیم و کار کنیم و مجبور نباشیم ساعت‌های زیادی را در محیط‌های بسته سر کنیم، واقعا لذت‌بخش است، اما در عمل ناممکن است.
یک شرکت واقع در اشتوتگارت به نام Fraunhofer، سقفی تولید کرده است که منظره آسمان و ابرها را تقلید می‌کند. این سقف از کنار هم چیدن پنل‌های ۵۰ در ۵۰ سانتیمتر درست می‌شود، هر پنل یک بورد LED، شامل ۲۸۸ دیود LED دارد، در زیر این LEDها، یک صفحه برای پراکنده کردن نور تعبیه شده است که باعث می‌شود نور یکنواخت پخش شود.
پژوهشگران این شرکت با ترکیبی از LEDها سفید، سبز، آبی و قرمز، طیف کاملی از نور ساخته‌اند، این ترکیب به آنها اجازه می‌دهد که بتوانند ۱۶ میلیون رنگ مختلف ترکیبی ایجاد کنند.

پژوهشگران مدتی به بررسی نور طبیعی آسمان پرداختند تا دریابند که تعویض رنگ LEDها را چگونه و با چه سرعتی انجام بدهند تا یک آسمان مجازی بهتر داشته باشند.
نمونه اول آسمان مجازی که در این شرکت تولید شده، ۳۴ متر مربع مساحت دارد و در آن از بیش ۳۴ هزار LED استفاده شده است و می‌تواند شدت نوری معادل سه هزار لوکس ایجاد کند.
ماه مارس سال میلادی جاری در نمایشگاه سبیت به نمایش درخواهد آمد. هزینه خرید هر متر مربع اسمان مجازی، یک هزار یورو است.


Fraunhofer



جمعه 26 / 3 / 1392برچسب:, :: 15:20 ::  نويسنده : ahmad & saman

کاربرد پنل های خورشيدی به عنوان جايگزينی برای سوخت های فسيلی روز به روز در حال گسترش است. اما یک کاربرد مهم آنها در مواقع اضطراری است. به همین خاطر شرکت ژاپنی فوجی الکتریک، يک کیف حاوی پنل خورشيدی قابل حمل و منعطف طراحی کرده است.

این دستگاه که OS نام دارد تنها 3 کیلو گرم وزن دارد و شبيه به يک کیف کوچک طراحی شده است. در جلوی اين کیف يک دسته تعبيه شده که اگر آن را به سمت خود بکشید با پنل های خورشیدی منعطف مستطیل شکلی روبه رو می شويد که اگر در معرض تابش انرژی نور خورشید قرار گیرند در مجموع می تواند با کمک یک باطری داخلی 40 وات توان الکتریکی تولید کنند و آن را از طریق یک سوکت 12 ولتی برق در اختیار شما قرار دهد.

برای مثال یک روز که به گردش می روید ديگر نیاز نيست نگران تمام شدن شارژ باتری لپ تاپ خود باشید. اين دستگاه می تواند تقریبا به اندازه 2 ساعت برق لپ تاپ شما را تامین کند. اما بايد این نکته را هم در نظر داشت که برق خروجی این سوکت به شرايط آب و هوایی و وضعيت خورشيد نیز بستگی دارد.


این دستگاه از ژانويه سال 2011 با قيمت تقریبی 730 دلار در حال فروش است و کمپانی سازنده فروش 10 هزار واحد از این دستگاه را در برنامه کاری امسال خود قرار داده است. اگر قیمت اش معقول تر بشود وسیله کاربردی خواهد بود.


 



پنج شنبه 16 / 3 / 1392برچسب:, :: 12:24 ::  نويسنده : ahmad & saman


اتمل (به انگلیسی: Atmel)نزدک: ATML یک شرکت تولیدکنندهٔ نیمه هادیها ست که در سال ۱۹۸۷ تاسیس شده است. تمرکز آن روی راه حلهای در سطح سیستم حول میکروکنترلرهای فلش است. از جمله تولیدات آن میکروکنترلر AVR است.

 



دو شنبه 5 / 3 / 1392برچسب:, :: 21:9 ::  نويسنده : ahmad & saman

واژه مودم از ترکیب کلمات "modulator-demodulator" اقتباس شده است . یعنی وسیله‌ای که سیگنال‌ها را )مدوله يا پيمانه اي) یا دمدوله می‌کند.از مودم برای ارسال داده های دیجیتال از طریق خطوط تلفن استفاده بعمل می آید. مودم ارسال کننده اطلاعات، عملیات مدوله نمودن داده را به سیگنال هائی که با خطوط تلفن سازگار می باشند، انجام خواهد داد. مودم دریافت کننده اطلاعات، عملیات " دی مدوله " نمودن سیگنال را بمنظور برگشت به حالت دیجتال انجام می دهد. مودم های بدون کابل داده های دیجیتال را به امواج رادیوئی تبدیل می نمایند.
مودم یکی از ابزارهای رایانه‌ای است که برای اتصال دو رایانه به یکدیگر از راه خطوط گوناگون مخابراتی استفاده می‌شود. البته هریک از این دو کامپیوتر می‌توانند راهی به یک شبکه رایانه‌ای باشند.
مودم ازسال 1960 در کامپیوتر و بمنظور ارسال و دریافت اطلاعات توسط ترمینال ها و اتصال به سیستم های مرکزی، مورد استفاده قرار گرفته است .شکل زیر نحوه ارتباط فوق در کامپیوترهای بزرگ را نشان می دهد.

 

برای مشاهده ی متن کامل، لطفا" به ادامه مطلب بروید...



ادامه مطلب ...


دو شنبه 2 / 3 / 1392برچسب:, :: 21:3 ::  نويسنده : ahmad & saman

با مدار ساده ی فرستنده ی موج رادیو FM در خدمتون هستیم که توسط دو ترانزیستور BC547 پیاده شده.و بخاطر حساسیت بالاش میتونید ازش به عنوان میکروفن مخفی استفاده کنید.

بطور کلی صدا توسط میکروفن خازنی (الکتریت میکروفن)دریافت میشه و از طریق خازن 10 میکرو به بیس ترانزیستور اعمال شده مقاومت های 4.7 کیلو و 100 کیلو مقاومت های بایاسینگ ترانزیستور هست که همانطور مشاهده می کنید اولین ترانزیستور رو کلاس A بایاس شده.صدا پس از تقویت بر روی کلکتور ظاهر شده و از طریق خازن کوپلاژ به طبقه بعد که شامل:1-تقویت کننده ی ثانویه صدا 2-اسیلاتور 3-مدولاتور است منتقل می شود.که هر سه عمل در ترانزیستور دوم انجام می شود.نقش مقاومتهای طبقه ی دوم بایاس ترانزیستور بوده.سیم پیچ مدار به همراه خازن تریمر مدار رزنانس و در نتیجه تعیین فرکانس ارسالی این فرستنده می باشد.همچنین خازن 5.6 پیکو به موازات C-E با انجام فیدبک مثبت البته با رعایت اصل بارک هاوزن (بهره ی مدار فیدبک×بهره ی تقویت کننده=1) با عث بقای نوسانات شده.و در نهایت سیگنال مدوله شده (در این مدار صدا بر روی فرکانس سوار شده) روی کلکتور ظاهر شده و از طریق آنتن در فضا منتشر می شود.



دو شنبه 26 / 2 / 1392برچسب:, :: 20:50 ::  نويسنده : ahmad & saman

آنتنها بشرح زیر میباشند


1-آنتن مارکنی(marconi antenna)


آنتن مارکنی یک آنتن یک قطبی با طول لاندا چهارم است که بطور عمود بر روی زمین نصب میشود.زمین انرژی تابیده شده بر خود را بازتاب میکند. در اثر این بازتاب تصویر آنتن لاندا چهارم در زمین ظاهر میشود که میتوان به عنوان یک آنتن فرضی در نظر گرفت که قرینه ی انتن اصلی نسبت به سطح زمین است.این آنتن فرضی را سایه آنتن اصلی می نامند.در شکل چگونگی تشکیل سایه و منحنی های توزیع ولتاژ جریان در یک نمونه آنتن اتومبیل نشان داده شده است.


آنتن مارکنی را آنتن تصویری می نامند عملکرد این آنتن و تصویرش عینا شبیه آنتن نیم موج است.آنتن اتومبیل یک آنتن مارکنی است.بدنه ی فلزی اتومبیل به عنوان آنتن عمل میکند و اثر تصویر آنتن ضاهر میشود.

 

برای مشاهده ی متن کامل، لطفا" به ادامه مطلب بروید...



ادامه مطلب ...


Proteus PCB Design v6.5 يك نرم افزار طراحي مدارهاي الكترونيكي و منطقي مي باشد. اين نرم افزار كاربران خاص دارد و شما كاربران خاص مي توانيد به كمك اين ابزار مدارهاي حرفه اي خود را طراحي كنيد. اين نرم افزار مي تواند امكان شبيه سازي میکرو کنترلرها و میکروپروسسور ها را در اختيار شما بگذارد. همچنین در این نرم افزار شما به راحتی قادر خواهید بود برد مدار چاپی  (PCB)را طراحی کنید. هم اکنون میتوانید این نرم افزار را دانلود نمائید.

 

 


نوع فایل: exe
حجم: 16 مگا بایت

   



شنبه 30 / 12 / 1391برچسب:, :: 8:30 ::  نويسنده : ahmad & saman

فرستنده یAM

قطعات مورد نیاز:

1-ترانس صوتی1000/8اهم

2-کریستال1MHz

3-باتری کتابی9v همراه با سر باتری

مدار:

 

برای مشاهده ی متن کامل، لطفا" به ادامه مطلب بروید...



ادامه مطلب ...


پنج شنبه 29 / 12 / 1391برچسب:, :: 18:53 ::  نويسنده : ahmad & saman

این میکروفن مخفی در واقع یک فرستنده ی FM بوده اما به دلیل حساسیت بالای آن و کوچک بودن حجم مدار میتواند به عنوان میکروفن مخفی بکار رود.

 



پنج شنبه 28 / 12 / 1391برچسب:, :: 18:37 ::  نويسنده : ahmad & saman

سعی کنید ولتاژ صاف و رگوله شده ای را به ورودی این مبدل وارد کنید برای افزودن ولتاژ خروجی در حد 0.6یا1.3ولت میتوانید یک دیود اضافی 1N4001را با دیود قبلی سری کنید.ممکن است بخواهید به جای رگولاتور 7812از رگولاتور7815استفاده کنید.ترانزیستور را به هیت سینگ مناسب مجهز کنید.

 

 

برای مشاهده ی متن کامل، لطفا" به ادامه مطلب بروید...



ادامه مطلب ...


پنج شنبه 27 / 12 / 1391برچسب:, :: 18:45 ::  نويسنده : ahmad & saman

این شدت میدان متر بسیار ساده بوده.و همچنین حساس است. با استفاده از یک ولت متر دیجیتالی معمولی می تواند شدت سیگنالRF را تا چند صد مگاهرتز اندازه گیری کند.

 

دیودAA119حساسیت بیشتری نسبت به OA91 در این مدار دارد.بدون هسته فریت هم میتوان مدار را بکار برد ولی با هسته فریت حساسیت بیشتر می شود .هسته میتواند استوانه یا حلقوی باشد و فقط قطر آن بایستی6میلیمتر باشد و ابعاد دیگر آن مهم نیست.سیم مورد استفاده برای سیم پیچی mm0.6تاmm0.8 می تواند باشدو آن را6الی 8دور به دور هسته با فاصله ی حلقه های سیم پیچ 1الی2میلیمتر که مناسب برای حوالیMHz100 است بپیچید.ولت متر بایستی برای پایین ترین رنجdc اندازه گیری خود تنظیم شود تا بیشترین حساسیت بدست آید که معمولا برای اکثر میتر ها200mv است.در این مدار بکار گیری ولت متر دیجیتالی چند مزیت و برتری نسبت به نوع عقربه ای دارد.اول اینکه امپدانس میتر دیجیتالی خیلی بالاست که در حدود 10meg/voltدر اکثر میترها می باشد.این امر باعث شنت اضافی و بی جهت در مدار تانک نمی شود.دوم اینکه در مقایسه با میترها عقربه ای اختلاف شدت سیگنالهای خیلی جزیی می تواند به راحتی مشاهده شود.سوم اینکه خطی بودن میتر دیجیتالی بهتر بوده و پاسخگویی خوبی به هردو سیگنال ضعیف قوی دارد.

آنتن مورد استفاده از نوع کشویی 50 سانتیمتری است.



پنج شنبه 26 / 12 / 1391برچسب:, :: 18:34 ::  نويسنده : ahmad & saman

مدار یک فرستنده ی مدولاسیون فرکانسی با استفاده ترانزیستورBC547که هم عمل تقویت صوت و اسیلاتور وهم سوار کردن صوت بر روی فرکانس رو انجام میده که سیگنالهای صوتی توسط میکروفن خازنی مدار دریافت میشه و از طریق خازن10NFبه بیس ترانزیستور اعمال میشه و سیم پیچ مدار همراه با خازن12Pمدار رزنانس رو تشکیل میده و خازن2Pبا انجام فیدبک منفی باعث پایداری نوسانات مدار شده.ودر نهایت سیگنال FMبر روی کلکتور ظاهر شده و برای ارسال به آنتن مدار اعمال میشه.

برای سیم پیچ مدار هم 8تا12دور سیم روکش دار را به دور یک مداد بپیچید.

 

مدار:



پنج شنبه 25 / 12 / 1391برچسب:, :: 18:32 ::  نويسنده : ahmad & saman

مدار فرستنده یFM, البته دو ترانزیستوری هم هست که Q2داره عمل تقویت صوت رو انجام میده و تولید سیگنال حامل و مدولاتور درQ1انجام میشه.با استفاده از تریمرC3فرکانس رزنانس مدار تغییر میکنه در نتیجه فرکانس ارسالی فرستنده عوض میشه.میکروفن مدار از نوع خازنی بوده که سیگنالهای صوتی آن درQ2تقویت شده و از طریق خازن C1به بیسQ1برای انجام مدولاسیون فرکانس طزریق میشه و در نهایت سیگنالFMروی کلکتورQ1ظاهر میشه و برای ارسال به آنتن میره.

مدار:



پنج شنبه 23 / 12 / 1391برچسب:, :: 18:18 ::  نويسنده : ahmad & saman

شرح مدار :

نخستین بخش این گیرند رادیویی " مدار هماهنگی " است . در دوسر سیم پیچ اولیه مدار هماهنگی ، یک خازن متغیر تعبیه شده است که با چرخاندن آن میتوان مدارمذکور را برای دریافت ایستگاههای مختلف در باند موج متوسط MW یعنی فرکانسهای 530 تا 1600 کیلو سیکل تنظیم نمود.امواجی که در ثانویه کادر آنتن ظاهر میشوند بسیار ضعیف هستند و از این رو آنها را برای تقویت به ترانزیستوری که تشکیل دهنده یک مدار تقویت کننده امواج
رادیویی است میدهیم .این ترانزیستور امواج رادیویی را به شدت تقویت کرده امواج تقویت شده را در پایه کلکتور خود ظاهر میکند، اما برای آنکه این امواج وارد مدارهای دیگر دستگاه نشود، سیم پیچ مخصوص L1 راه را برای
خروج امواج رادیویی سد میکند و آنها را از طریق خازن C1 به مدار یکسوساز هدایت میکند.با عبور امواج رادیویی از دیود ها به اصطلاح یکسویه شده و جریان صوتی آنها آشکار میشود.جریان صوتی با عبور از ثانویه سیم پیچ وارد پایه بیس ترانزیستور شده و تقویت نیز میشود. مدار بعدی یک تقویت کننده بسیار قوی و حساس متشکل از یک آی سی است که جریان صوتی را از طریق C4- R4 و مدار ولوم کنترل صدا دریافت کرده و پس از تقویت در پایه خروجی ظاهر میکند و امواج صوتی تقویت شده از خازن الکترولیت C10 عبور کرده بلندگو را به کار می اندازند.

برای مشاهده ی متن کامل، لطفا" به ادامه مطلب بروید...



ادامه مطلب ...


پنج شنبه 22 / 12 / 1391برچسب:, :: 8:0 ::  نويسنده : ahmad & saman

این رادیو فقط با یک فیلتر صدا را آشکار سازی وسپس با آپ اَمپ تقویت می کند.

 

 

 

c1   خازن واریابل 5 تا 30 پیکو

c2    0.1میکرو فاراد عدسی

r1   مقاومت 10 مگ

d1   دیود 1n34

u1   اپ امپ 741

L1   یک سیم پیچ ساده

از فرمول L*C مساوی با عکس مربع w برای یافتن مقدار سیم پیچ و خازن استفاده کنید



پنج شنبه 21 / 12 / 1391برچسب:, :: 18:10 ::  نويسنده : ahmad & saman

بوستر امواج FM

 

 

 

  • R1 = 330 Ω
  • R2 = 2,7 kΩ
  • R3 = 56 Ω
  • R4 = 560 Ω
  • C1 = 2-10 pF
  • C2, C3 = 100 pF
  • C4 = 4,7 nF
  • T1 = BFT 65
  • L1, L2 = چهار و نیم دور از سیم صفر هشت بر روی هسته هوا بقطر 5 میلیمتر
  • L3 = پانزده دور سیم صفر سه بر روی هسته هوا به قطر 5 میلیمتر

 



پنج شنبه 20 / 12 / 1391برچسب:, :: 18:10 ::  نويسنده : ahmad & saman

 

تقویت و افزایش برد فرستنده ها...

 

 



پنج شنبه 19 / 12 / 1391برچسب:, :: 18:7 ::  نويسنده : ahmad & saman

گیرنده صدای هواپیما...

 

 



پنج شنبه 18 / 12 / 1391برچسب:, :: 18:1 ::  نويسنده : ahmad & saman

گیرنده تمام باند فرکانسهای AM تا مایکروویو

 

( مدار 1 )

برای مشاهده ی متن کامل، لطفا" به ادامه مطلب بروید...

 



ادامه مطلب ...


پنج شنبه 17 / 12 / 1391برچسب:, :: 17:54 ::  نويسنده : ahmad & saman

سیگنال ورودی از طریق جک شماره یک J1 به مدار اعمال می شود ، این سیگنال از طریق خازن C1 به دیود کلمپ D1 داده می شود ، تا سطح dc پالسهای سینک (همزمانی) را ثابت نگهدارد تا باعث کاهش اثر شکفته شدن تصویر شود .پتانسیومتر R3 جهت تنظیم گین سیگنال ویدئو بکار رفته ، کار این پتانسیومتر بسیار شبیه ولوم کنتراست (درخشندگی) در تلویزیون است .پتانسیومتر R7 جهت تنظیم سطح سیاه سیگنال تصویر بکار رفته که تمامی سطوح سیگنال را به یک اندازه جابجا میکند در واقع میزان روشنائی تصویر را می توان توسط آن تنظیم کرد .ترانس T1(مخصوص فرکانسهای رادیوئی) به همراه خازن داخلی خودش یک مدار تانک را تشکیل میدهند که بخشی از اسیلاتور هارتلی به حساب می آیند ، فرکانس این اسیلاتور برروی 5.5 مگاهرتز تنظیم شده است.

 

 

برای مشاهده ی متن کامل، لطفا" به ادامه مطلب بروید...



ادامه مطلب ...


دو شنبه 10 / 12 / 1391برچسب:, :: 18:26 ::  نويسنده : ahmad & saman


طرز کار این کلید برق بدین صورت است که با دوربین فیلمبرداری مخفیانه‌ای که بر روی آن تعبیه شده و با استفاده از سنسور حرکتی تعبیه شده بر روی آن تصاویر ویدیوئی را با کیفیت ۳۲۰×۲۴۰ پیکسل و با سرعت ۳۰ فریم در ثانیه به همراه صدا ضبط کرده و عکس‌هایی با کیفیت ۱۲۸۰×۹۶۰ پیکسل برای شما از صحنه به جا می‌گذارد و این اطلاعات بر روی کارت حافظه میکرواس‌دی ۲ گیگابایتی ضبط می‌شود.


این پایان کار نیست و شما قادر به کنترل از راه دور این کلید برق هستید!

اگر شما سیم کارتی را در این کلید قرار دهید آن وقت این کلید قادر خواهد بود در مواقع ضروری و یا دلخواه شما این تصاویر را برایتان ارسال کند تا به اندازه کافی وقت برای خبر کردن پلیس داشته باشید و به طور زنده شاهد پخش زنده تصاویر زمان دستگیری دزد باشید!

 



منبع:
http://jahannews.com/vdcb9zb88rhbz9p.uiur.html



دو شنبه 28 / 10 / 1391برچسب:, :: 16:21 ::  نويسنده : ahmad & saman

 

محققان دانشگاه ایلینویز موفق به ابداق قلمی شده اند که می تواند مدارهای مختلفی را بر روی سطوح چوبی، کاغذی و دیگر سطوح نوشته و منجر به تولید الکترونیکهای ارزان قیمت و قابل انعطاف شود. به گزارش خبرگزاری مهر، این قلم که به خودکارهای عادی شباهت دارد دارای جوهری از محلول نقره است. پس از اینکه با این خودکار بر روی سطحی نوشته می شود، رد جوهر بر روی سطح خشک شده و مسیری یکپارچه و متصل و رسانا را بر روی سطح به وجود می آورد که حتی اگر سطح چندین بار تا خورده و یا خمیده شود نیز اتصال این مسیر حفظ خواهد شد و به این شکل ایجاد انعطاف پذیری در تجهیزات الکترونیکی امکان پذیر خواهد شد.

 

 

در مطالعات پیشین، از جوهرهای فلزی در چاپگرهای جوهرافشان برای ساخت ابزارهای الکترونیکی استفاده می شد، اما این خودکار جدید از هزینه های ناشی از خریداری و برنامه ریزی چاپگرها کاسته و به شیوه ای قدیمی و آشنا و تنها با نوشتن می تواند مدارهایی متعدد و یکپارچه ای را بر روی سطوح مختلف ایجاد کند.بر اساس گزارش ام بی سی، به گفته دانشمندان با استفاده از این خودکار می توان در هر موقعیتی به طراحی و ساخت مدارهای الکترونیکی پرداخت. از این خودکار تا کنون برای نورپردازی بام ماکت یک خانه با استفاده از چراغهای LED استفاده شده است که انرژی مورد نیاز آن از یک باطری پنج ولتی تامین می شد.

 



متخصصان بزرگ شرکت IBM موفق شدند نخستین باتری تنفسی جهان را تولید کنند. این باتری قادر است با یک بار شارژ، انرژی لازم برای خودروهای برقی را تا مسافت 500 مایل در خود ذخیره نماید. این باتری سبک وزن و با چگالی بالا بوده و می تواند با استفاده از گاز‌های موجود در هوا، شارژ شود. اما این باتری عجیب و غریب چگونه کار می کند؟ شرح این ماجرا چندان ساده نیست. بنابراین در ادامه مقاله با ما همراه شوید تا اطلاعات بیشتری از این باتری‌ها کسب کنید. پروژه باتری‌های تنفسی IBM با هدف ایجاد باتری های مناسب خودورهای الکتریکی در سال 2009 آغاز به کار کرد.

برای اطلاع از پیچیدگی عملکرد این باتری، به تصویر ابتدای مقاله دقت کنید. باتری لیتیومی-تنفسی IBM پس از جذب اکسیژن هوا آن را با عناصر لیتیوم ترکیب کرده و پروکسید لیتیوم و انرژی الکتریکی می سازد. هر زمانی که این باتری شارژ می‌شود، اکسیژن از آن خارج می گردد. به همین خاطر است که به آن باتری تنفسی اطلاق می شود.

 



از آنجا که اکسیژن مورد نیاز این باتری از هوا قابل جذب است، وزن آن نیز سبک‌تر از سایر باتری‌های مشابه می‌باشد. از سوی دیگر، با وجودی که از دهه 70 میلادی بحث و گفتگو بر سر باتری‌های لیتیومی بالا گرفته است، پرواضح است که اکنون با استفاده از گرافین و نانو لوله‌های کربنی، فن آوری لازم برای ساخت چنین باتری‌هایی را در اختیار داریم.

علاوه بر این، نباید از یاد ببریم که باتری‌های لیتیومی تنفسی در مقایسه با باتری های Li-ion یا Lithium-ion حجم بالاتری از انرژی را در خود ذخیره می‌نمایند. پس می‌توانند جایگزین بهتری برای سوخت های فسیلی به حساب آیند. این باتری‌ها دارای حجم انرژی ماکسیمم معادل 12 کیلو وات بر کیلوگرم هستند که تقریباً 15 برابر باتری‌های Lithium-ion انرژی را در خود جای می دهند.

سئوالی که اکنون مطرح است آنکه باتری های لیتیومی-تنفسی می توانند جایگزین بنزین شوند؟ شاید در آینده نزدیک پاسخ مان آری باشد اما اکنون نه خیر!



دو شنبه 8 / 10 / 1391برچسب:, :: 1:56 ::  نويسنده : ahmad & saman

اگر تابه حال از حافظه های فلش تنها برای ذخیره سازی اطلاعات و به عنوان یک انبار دیجیتال استفاده می کردید، سخت در اشتباهید. این ابزار بندانگشتی کارکردهای مفید دیگری هم دارد که نباید از آنها غفلت کنید. این ابزار، امکانات و توانمندی های جالبی دارد که در این ایمیل به برخی از آنها اشاره می کنیم.

 

برای مشاهده ی متن کامل، لطفا" به ادامه مطلب بروید...



ادامه مطلب ...


دو شنبه 7 / 10 / 1391برچسب:, :: 1:50 ::  نويسنده : ahmad & saman

باطری های که خودشان شارژ می شوند جزو ایده هایی است که شرکت های مختلف مشغول تحقیق روی آن هستند و البته هنوز هیچ کدام یک نسخه تجاری قابل مصرف به بازار وارد نکرده اند. حالا این یک مدل جدید از این باطری ها است که توسط محققین دانشگاه فنی جورجیا ساخته شده.
آنها از باطری های سکه ای لیتیومی رایج در بازار استفاده کرده و لایه جدا کننده الکترودهای باطری را با یک فیلم از جنس polyvinylidene difluoride پر کرده اند. ماده ای که دارای خاصیت پیزوالکتریک است. بنابراین با کمی فشار روی باطری، مقداری جریان الکتریکی تولید میشود و نیازی به وجود الکتریسیته از بیرون نیست. حالا آنها باطری را زیر یک کشف قرار داده اند و با هر گام که برداشته می شود کمی جریان الکتریسیته تولید شده و باطری شارژ می شود.
 

تیم محقق فعلا به دنبال ماده پیزوالکتریک مناسب هستند تا بیشترین جریان الکتریسیته را ایجاد کند و باطری سریع تر به حداکثر شارژ خود برسد. اما هنوز خیلی زود است که به امید ورود سریع آنها به بازار باشیم. فراموش نکنید که این باطری ها آینده گجت های پوشیدنی هستند که انرژی خودشان را از فعالیت بدن ما تامین می کنند.



پنج شنبه 28 / 9 / 1391برچسب:, :: 1:38 ::  نويسنده : ahmad & saman

حافظه ROM یک نوع مدار مجتمع (IC) است که در زمان ساخت داده هائی در آن ذخیره می گردد. این نوع از حافظه ها علاوه بر استفاده در کامپیوترهای شخصی در سایر دستگاههای الکترونیکی نیز بخدمت گرفته می شوند. حافظه های ROM از لحاظ تکنولوژی استفاده شده، دارای انواع زیر می باشند:
ROM
PROM
EPROM
EEPROM
* FlashMemory

هر یک از مدل های فوق دارای ویژگی های منحصربفرد خود می باشند . حافظه های فوق در موارد زیردارای ویژگی مشابه می باشند:
داده های ذخیره شده در این نوع تراشه ها " غیر فرار " بوده و پس از خاموش شدن منبع تامین انرژی اطلاعات خود را از دست نمی دهند.
داده های ذخیره شده در این نوع از حافظه ها غیر قابل تغییر بوده و یا اعمال تغییرات در آنها مستلزم انجام عملیات خاصی است.

 برای مشاهده ی متن کامل، لطفا" به ادامه مطلب بروید...



ادامه مطلب ...


پنج شنبه 27 / 9 / 1391برچسب:, :: 1:31 ::  نويسنده : ahmad & saman
با پیشرفت علم الکترونیک وساخته شدن مدارات پیچیده الکترونیکی به علت اشکالاتی که در تولید مدارات به طریقه سیم کشی ایجاد گردید ساختن مدارات به صورت چاپی رایج شد.
در یک مدار چاپی عناصر بر روی یک طرف فیبر قرار گرفته و عبور جریان از لایه نازک مس طرف دیگر فیبر انجام می پذیرد.تولید مدارات از این طریق باعث کوچک شدن حجم مدار و همچنین باعث رعایت فواصل خطوط عبور جریان از یکدیگر وایجاد خاصیت خازنی کمتر میگردد.



در زیرمزیتهایی که باعث رایج شدن مدارهای چاپی به جای مدارهای سیم کشی گردید آورده شده است.


1 - در مدار چاپی از شلوغ شدن اتصالات و سیم کشی ها جلوگیری میشود.
2- در مدار چاپی اندازه مدارات کوچک میشود.
3 - تعمیر و دنبال کردن عیب در مدار چاپی به سهولت انجام می گیرد.
4 - مونتاژ در مدار چاپی سریع و اسان انجام گرفته ومقرون به صرفه میباشد.
5- تکثیر وتولید زیاد به طریقه مدار چاپی آسان تر است.


 

 برای مشاهده ی متن کامل، لطفا" به ادامه مطلب بروید...



ادامه مطلب ...


پنج شنبه 26 / 9 / 1391برچسب:, :: 1:25 ::  نويسنده : ahmad & saman

خازن‌ عبارتست از دو صفحهٔ موازی فلزی که در میان آن لایه‌ای از هوا یا عایق قرار دارد. خازن‌ها انرژی الکتریکی را نگهداری می‌کنند و به همراه مقاومت‌ها، در مدارات تایمینگ استفاده می‌شوند. همچنین از خازن‌ها برای صاف کردن سطح تغییرات ولتاژ مستقیم استفاده می‌شود. از خازن‌ها در مدارات به‌عنوان فیلتر هم استفاده می‌شود. زیرا خازن‌ها به راحتی سیگنالهای غیر مستقیم AC را عبور می‌دهند ولی مانع عبور سیگنالهای مستقیم DC می‌شوند .

خازن وسیله‌ای الکتریکی است که در مدارهای الکتریکی اثر خازنی ایجاد می‌کند. اثر خازنی خاصیتی است که سبب می‌شود مقداری انرژی الکتریکی در یک میدان الکترواستاتیک ذخیره شود و بعد از مدتی آزاد گردد. به تعبیر دیگر ، خازنها المانهایی هستند که می‌توانند مقداری الکتریسیته را به صورت یک میدان الکترواستاتیک در خود ذخیره کنند. همانگونه که یک مخزن آب برای ذخیره کردن مقداری آب مورد استفاده قرار می‌گیرد. خازنها به اشکال گوناگون ساخته می‌شوند و متداولترین آنها خازنهای مسطح هستند.

این نوع خازنها از دو صفحه هادی که بین آنها عایق یا دی الکتریک قرار دارد. صفحات هادی نسبتا بزرگ هستند و در فاصله‌ای بسیار نزدیک به هم قرار می‌گیرند. دی الکتریک انواع مختلفی دارد و با ضریب مخصوصی که نسبت به هوا سنجیده می‌شود، معرفی می‌گردد. این ضریب را ضریب دی الکتریک می‌نامند. خازنها به دو دسته کلی ثابت و متغیر تقسیم بندی می‌شوند. خازنها انواع مختلفی دارند و از لحاظ شکل و اندازه با یک دیگر متفاوت‌اند. بعضی از خازنها از روغن پر شده و بسیار حجیم‌اند. برخی دیگر بسیار کوچک و به اندازه یک دانه عدس می‌باشند.



برای مشاهده ی متن کامل، لطفا" به ادامه مطلب بروید...



ادامه مطلب ...


شنبه 24 / 7 / 1391برچسب:, :: 16:4 ::  نويسنده : ahmad & saman

در چندین ماه گذشته پیشرفت های جدیدی در طراحی پروسسورها، بویژه از طرف شرکت AMD حاصل شد. این شرکت علاوه بر اینکه یک cpu با طراحی کاملا  64 بیتی عرضه کرد که باعث برتری یافتن این شرکت در بازار کامپیوترهای رومیزی پیشرفته گردید، همچنین در حذف کنترل کننده‌های حافظه (MCH) پیشقدم شد که در عملکرد Athlon ۶۴ و چیپهای"optron" یک پیشرفت قابل ملاحظه نسبت به پروسسورهای intel به حساب می‌آید. اینتل به طور متقابل پروسسور سازگار 64 بیتی را عرضه نمود. به تازگی نیز هر دو شرکت پردازشگرهای دوهسته ای را عرضه نموده‌اند، این پروسسورها بهتر از آن چیزی که شما انتظار دارید کار می‌کنند.
 
پروسسورهای اینتل و AMD هر دو دارای دو هسته پروسسور، در حال کار در یک قالب می‌باشند که هر یک از هسته‌ها بصورت مستقل توابع و پردازشهای داده را انجام می‌دهند (در مورد اینتل این مورد کامل تر است) و هر دو این هسته‌ها توسط نرم افزار سیستم عامل هم آهنگ می گردند. در این مقاله سعی شده تا تکنولوژی که در این دو محصول استفاده شده و مقدار افزایش کارایی که شما می توانید از آنها انتظار داشته باشید بررسی گردد. در حال حاضر AMD فقط پروسورهای کلاس سرور opteron با دو هسته را بطور کامل به بازار عرضه کرده و بزودی Athlon ۶۴ x2 برای کامپیوترهای رومیزی را نیز به بازار عرضه می‌کند. در طرف مقابل اینتل در حال حاضر پنتیوم Extreme Edition ۸۴۰ رومیزی با دو هسته را به بازار عرضه نموده در حالی که خطهای تولید Pentium D و dual xeons هنوز متوقف نشده اند. با توجه به اینکه پروسسورهای دو هسته‌ای در اصل یک سیستم چند پروسسوره که در یک قالب قرار گرفته اند، می باشد. اجازه بدهید اینک چندین تکنولوژی که در سیستم های چند پردازشگر استفاده می شود را مورد بررسی قرار دهیم.
 

 

 

 

 

 

برای مشاهده ی متن کامل ، لطفا" به ادامه مطلب بروید...

 

 



ادامه مطلب ...


شنبه 23 / 7 / 1391برچسب:, :: 16:1 ::  نويسنده : ahmad & saman

خانواده STM32 از سری میکروکنترلرهای ۳۲ بیتی مبتنی بر پردازنده ARM Cortex می باشد که با هدف ایجاد معنای جدیدی از آزادی عملکرد برای کاربران میکروکنترلرها ایجاد گشته است. در این خانواده از میکروکنترلرها تلفیقی از کارایی بالا، عملکرد همزمان، پردازش سیگنال های دیجیتال و کاربردهای کم توان در بالاترین سطح کیفی و با حفظ یکپارچگی کامل و سهولت توسعه، ارائه می گردد.
از جمله امکانات مهم میکرکنترلر STM32F103RET6 ، هسته Cortex M3 با سرعت ۷۲MHZ ، اینترفیس موازی LCD ، ۳ عدد ADC 12 بیتی، ۲ عدد DAC 12 بیتی و دارا بودن اینترفیس های متنوعی از جمله USB ، Can ، I2C ، USART ، SDIO و … می باشد.

 



شنبه 22 / 7 / 1391برچسب:, :: 15:58 ::  نويسنده : ahmad & saman

یک تراشه همه کاره دکودر MP3 و WMA می باشد. این تراشه قابلیت ضبط صدا با کیفت بالا و در باند وسیع را داراست، همچنین می تواند MIDI را هم از طریق فایل و هم با استفاده از MIDI keyboard سریال استاندارد پخش نماید.از ویژگی ها و امکانات بارز ماژول می توان به قابلیت های زیر اشاره کرد :

  • قابیلت اتصال به تمام میکروکنترلرها از طریق رابط SPI
  • تامین ولتاژهای مورد نیاز تراشه و راه اندازی کل ماژول با تک ولتاژ ۵ ولت
  • دارای خروجی هدفن به صورت استریو
  • دارای ورودی میکروفن به صورت مونو
  • ایزوله نمودن مناسب در برابر نویز و تغییرات ولتاژ، به جهت بالا بودن کیفیت ضبط و پخش

 



شنبه 21 / 7 / 1391برچسب:, :: 15:54 ::  نويسنده : ahmad & saman

 

امروزه با پیشرفت روز افزون تجهیزات و الكترونیكی شدن آنها، بكارگیری سیستم های یكپارچه رونق زیادی یافته است. به طوری كه در اكثر دستگا ههای جدید از این سیستم ها استفاده می شود. به عنوان مثال گوشی های همراه، دستگاه و ....اكثراً دارای این تجهیزات الكترونیكی می باشند. با توجه به این موضوع اكثر ABS سیستم های ترمز ،GPS شركت ها و كارخانجات الكترونیكی به سمت این سیستم های الكترونیكی روی آورده اند. كه این خود باعث ایجاد یك رقابت در بین تولیدكنندگان پردازنده های سرعت بالا شده است. در این خلال نسل جدید پردازنده های ARM به بازار معرفی شدند ، كه دارای سیستم پردازش 32 بیتی با سرعت پردازش چند مگاهرتز تا چند صد مگ اهرتز می باشند . سرعت بالا، قیمت ارزان و حجم كم این پردازنده ها باعث شد كه اكثر تولیدكنندگان میكروكنترلرها و پروسسورها مانند ATMEL PHILIPS, و... آنرا در لیست محصولات خود قرار دهند.حجم كم پردازنده های ARM باعث شده كه اكثر فضای داخلی میكروكنترلرها برای تجهیزات جانبی مانند DAC ، Serial, LAN, USB, ADC و ... بكار گرفته شود.هسته داخلی تمام میكروكنترلرهای ARM كارخانجات مختلف یكی است بنابراین برنامه نوشته شده برای یك سری از میكروكنترلرها را می توان برای سری دیگر نیز استفاده كرد.

 

 

 

 

برای مشاهده ی متن کامل، لطفا" به ادامه مطلب بروید...

 



ادامه مطلب ...


شنبه 20 / 7 / 1391برچسب:, :: 15:50 ::  نويسنده : ahmad & saman

ممکن است تصور شود که ساخت مدارهای مجتمع ، شامل تعداد زیادی قطعه بهم متصل شده روی یک بستر Si از جنبه فنی و اقتصادی مخاطره آمیز باشد، در حالی که روشهای نوین امکان انجام اینکار را بصورت مطمئن و نسبتا کم هزینه فراهم ساخته است. در بیشتر مواقع یک مدار کامل روی تراشه Si را می‌توان بسیار ارزانتر و مطمئنتر از یک مدار مشابه با استفاده از قطعات مجزا تولید کرد. دلیل اصلی این امر امکان ساخت صدها مدار مشابه بطور همزمان روی پولک Si است که این فرآیند تولید گروهی Batch Fabrication نامیده می‌شود. این مدارها که بطور کامل روی یک تراشه نیم رسانا قرار می‌گیرند مدارهای یکپارچه نامیده می‌شوند.

 

 

 

 

برای مشاهده ی متن کامل، لطفا" به ادامه مطلب بروید...

 

 



ادامه مطلب ...


شنبه 19 / 7 / 1391برچسب:, :: 15:47 ::  نويسنده : ahmad & saman

خانواده XMEGA نسل دوم از میکروکنترلرهای با مصرف توان پایین (Pico Power Technology) با قابلیتها و کارائی بسیار بالاتر نسبت به سری قبل میکروهای AVR می باشند و قابلیت پردازش داده هم بصورت ۸ بیتی و هم به صورت ۱۶ بیتی را فراهم می نمایند همچنین از نظر معماری وساختار تراشه این سری میکروکنترلها مشابه خانواده قبل میکروهای AVR می باشند.
در خانواده XMEGA تمامی مشکلات و کمبودهای نسل قبلی (MEGA) برطرف شده و قابلیت های جدید برای طراحان در نظر گرفته شده است.

 

 

یکی از نکات مهم در سری XMEGA امکانات و ماژول های موجود بر روی میکرو بوده که حتی این تعداد ماژول بر روی میکروهایی نظیر ARM نیز موجود نیست.
تنها مشکلی که باعث شده تا این سری از میکروکنترلرها از استقبال کمتری نسبت به بقیه میکروکنترلرها روبرو شوند، هزینه بالای پروگرامر مخصوص این میکروکنترلرها بوده که با سری جدید این مشکل نیز مرتفع شده است.
در سری جدید، ماژول USB نیز به این خانواده اضافه شده است و شما می توانید بدون نیاز به هیچ پروگرامر خاصی و فقط از طریق پورت USB میکروکنترلر خود را پروگرام کنید.
سرعت بالا و راحتی پروگرام نمودن از طریق این روش از مهمترین مزایای این سری از میکروکنترلرها می باشد.



چهار شنبه 19 / 10 / 1390برچسب:, :: 13:51 ::  نويسنده : ahmad & saman

در این مطلب به معرفی IC های مربوط به گیتهای منطقی و ارایه چند مدار ساده جهت یادگیری این المانهای منطقی می پردازیم.

img/daneshnameh_up/8/8f/XNOR2.JPG

 

برای مشاهده توضیحات کامل در مورد IC ها به  ادامه مطلب مراجعه کنید

 



ادامه مطلب ...


دو شنبه 2 / 10 / 1390برچسب:, :: 23:55 ::  نويسنده : ahmad & saman

در اينجا يه فايل آموزشي مختصر راجع به مشخصات برخی از میکرو کنترلرهای سری avr مدل ATmega براتون گذاشتم كه خيلي خوب و خلاصه راجع به مشخصات میکرو کنترلرهای ATmega توضيح داده و امیدوارم که براتون مفید باشه.

نوع فایل:rar.word2007

برای دانلود بر روی لیـــنک های زیر کلیک کنید.


ATmega 32


ATmega 8,16,64,103,128,161,162,...



 برای دانلود جزوه ی (استعمال تریستور در کنترل موتورهای الکتریکی چرخان از نوع القایی) بر روی لینک زیر کلیک کنید.

تعداد صفحات: 8

حجم:1.1 MB

نوع فایل:PDF



صفحه قبل 1 2 3 4 5 ... 6 صفحه بعد

آشنایی با سنسور فشار
ترانسدیوسر و ترانسمیتر تعریف ابزار دقیق لاستیک‌های ایرلس تعریفی نوین از تایر اتومبیل Flat CD Mouse موسی که در CD درایو لپ تاپ قرار می گیرد! لامپ های ال ای دی با قابلیت کنترل از راه دور ژاپنی‌ها نازک‌ترین صفحه نمایش جهان را با حباب صابون ساختند
نويسندگان